Levensvorm

Levensvorm Chi Kung
Chi Kung (letterlijk: energiecultivatie) is een levenskunst met haar oorsprong in China. Het is gebaseerd op de klassieke verdeling yin-yang en de vijf elementen in de Chinese filosofie/geneeskunde (hout, vuur, aarde, metaal, water). Bij chi kung leer je langzaam maar zeker je energie te bewaken en te sturen, zodat het daar terechtkomt waar het het meest nodig is. Het doel van chi kung is het creeren van harmonie, zowel binnen het lichaam als tussen jou en anderen.

Met chi kung leer je in je eigen kracht te staan en deze kracht toe te passen in je leven. Het is een zeer praktische techniek, die tegelijkertijd breed toepasbaar is. Het beheersen van je energie zorgt ervoor dat je energie niet meer weglekt en je het kunt gebruiken om jezelf fysiek en mentaal te onderhouden. Als je voor jezelf hebt gezorgd, kun je de energie ook gaan gebruiken om anderen te helpen, om zo in je leven en werk meer voldoening te brengen.

Enkele positieve effecten van chi kung:

  • meer energie
  • minder stress en spanning
  • meer flexibiliteit en ontspanning
  • betere doorbloeding
  • persoonlijke en spirituele groei
  • meer kracht

De school heet Levensvorm Chi Kung, omdat ik ervan overtuigd ben dat Chi Kung je kan helpen om vorm te geven aan je leven. Het helpt je om controle over jezelf te herwinnen en tegelijkertijd om op een creatieve manier je energie te gebruiken, zodat je de doelen bereikt die je wil.

Docent
Pieter Stokkink is sinds 2006 bezig met chi kung. Daarnaast heeft hij filosofie gestudeerd. Hij verbindt het praktische met het theoretische in zijn lessen en laat duidelijk zien hoe een helder inzicht kan helpen bij een doeltreffende handeling.